DIS-links

Fra DIS-wiki

Skift til: Navigation, Søgning
Hovedsiden i link-samlingen
Oversigtssiden i link-samlingen
Siden Tilføj link i link-samlingen

På sin hjemmeside har DIS-Danmark en omfattende samling af Internet-links til hjemmesider med slægtshistorisk indhold. Du kommer ind på link-siden ved at klikke på ordet Links i den blå menu i venstre side.

Link-siden ser ud som vist på billedet til højre. De enkelte links er samlet i kategorier og underkategorier ordnet efter emner. Hvis du f.eks. søger et link til Rigsarkivet, skal du derfor gå ind i kategorien Arkiver m.v. og herunder underkategorien Statens arkiver. I denne underkategori findes links til alle de hjemmesider, der vedrører Statens Arkiver, d.v.s. Rigsarkivet, Landsarkiverne, Erhvervsarkivet og Dansk Data Arkiv.

Alternativt kan du bruge søgefunktionen. Skriv "Rigsarkivet" i søgefeltet i højre side og tryk på knappen Søg. Denne funktion søger både i navnene på de enkelte links og i de dertil hørende beskrivelser.

En tredje mulighed er, at bruge oversigts-siden. Klik på ordet Oversigt i link-samlingens menu. Dermed vises en sammenklappelig oversigt over alle link-samlingens kategorier og underkategorier. På den måde kan det være nemmere, at finde ud af, hvilken underkategori det søgte link evt. kunne være gemt i.

Tilføj link

Hvis du selv kender et rigtig godt slægtshistorisk link, som mangler i link-samlingen, så hjælp os med det. Du kan selv tilføje nye links til samlingen. Klik på ordet Tilføj link i linksamlingens menu.

Dermed åbnes en formular som du skal udfylde. Skriv navnet og adressen på den pågældende side, vælg en passende kategori og lav også gerne en kortfattet og en længere beskrivelse af siden. Afslut med at trykke på knappen Registrer nederst på siden.

Du skal ikke undre dig over, at der i første omgang tilsyneladende ikke sker noget. Sagen er, at alle nye links først skal godkendes af sidens moderator. Det er nødvendigt, da linksamlingen ellers hurtigt ville blive fyldt med links til amerikanske medicinsælgere og lottoarrangører. Moderator vil samtidig kontrollere, at kategorien er korrekt. Det kan godt være svært at se, hvor et link hører hjemme; men vælger du en forkert underkategori, gør det altså ikke så meget. Det skal nok blive rettet.

Når linket bliver godkendt, får du en mail om det. Det er årsagen til, at du skal angive din mailadresse i formularen. Hvis du i formularen også har angivet et kodeord - og husker det - så kan du senere selv gå ind og rette i linket. Det kan f.eks. være aktuelt, hvis siden flytter eller indholdet ændres, så beskrivelsen ikke længere passer.

Eksterne links

Personlige værktøjer