Diskussion:Hjemmesider

Fra DS-Wiki
Version fra 4. apr. 2008, 17:44 af Finn Hove (diskussion | bidrag) Finn Hove (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: '''Jeg er ikke tilfreds med at min oprindelige artikel er ændret.''' Ikke fordi den er ændret, men fordi den nu slet ikke længere lever op til indledningen: ''”Denne vejle...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg er ikke tilfreds med at min oprindelige artikel er ændret.

Ikke fordi den er ændret, men fordi den nu slet ikke længere lever op til indledningen: ”Denne vejledning henvender sig til hjemmeside-amatører, som gerne vil i gang med at lave hjemmesider til foreninger og privat brug”. Hertil er den nu både blevet for kompliceret og med for mange fejl.

Nogle eksempler: få linjer nede står der: ”… Behøver du kun et simpel domain med HTML”. Hvor mange nybegyndere ved hvad domæne og html er? Disse ord skal forklares meget mere pædagogisk, hvilket Libris hæfterne gør glimrende.

Et andet eksempel. Der står nu: ’”De programmer der kan lave en hjemmeside til dig er som følgende: PAF , Brother Keep, WinFamily

Men dette er forkert. Jeg bruger f.eks. Legacy. Så enten skal listen være komplet, eller også skal stå ”f.eks.”. Hertil kommer at Brothers Keepers hjemmeside faciliteter jo slet ikke er på samme niveau som WinFam og Legacy.

Ærgerligt og skønne spildte kræfter.

Hvad med at lave 2 helt forskellige sider: En med den oprindelige målgruppe (nybegynderen som gerne vil i gang), og en for de, som gerne vil videre med f.eks.phpGedview og tilsvarende mere avanceret stof.

Og drop helt teknikken. Dette gør Libris hæfterne meget bedre. (f.eks. ftp-upload)

Og hvorfor er det lige PAF upload, det er valgt at beskrive. Dette hører efter min mening hjemme i en separat PAF vejledning, som kun er relevant, for dem som har valgt PAF.

Lad mig til slut citere uddrage af Søren Kierkegaards berømte citat om sand hjælpekunst:

”At man, når det i sandhed skal lykkes en at føre et menneske hen til et bestemt sted først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er og begynde der. For i sandhed at kunne hjælpe en anden må jeg forstå mere end han, men først og fremmest forstå det, han forstår. Når jeg ikke gør det, så hjælper min merforståelse ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min merforståelse gældende, er det fordi … jeg i grunden i stedet for at gavne ham egentlig vil beundres af ham.”

mvh Finn Hove