Hjælp:Hjælp

Fra DS-Wiki
Spring til navigation Spring til søgning

DIS-wiki er en opslagsbog for slægtsforskere. Den indeholder derfor mange ret forskellige artikler om emner, der kan interessere folk der har denne hobby.

Fra forsiden er der flere forskellige veje til oplysningerne:

  • Med søgefunktionen i venstre spalte kan der søges efter ord og begreber i hele databasen.
  • Under Specielle sider findes en række indeks-sider, som på forskellig vis giver adgang til artiklerne. Det omfatter bl.a.:
    • Alle sider, der giver en alfabetisk oversigt over samtlige artikler.
    • Kategorier, der viser grupper af artikler om bestemte emner.

Slægtsforskning omfatter dog mange ting, derfor kan det nemt tænkes, at der endnu ikke findes en artikel om det emne, som du søger. I så fald kan du evt. selv skrive den. Hvordan det gøres, kan du læse på Forside for skribenter. En anden mulighed er, at efterspørge artiklen. Hvis du mener, at der mangler en artikel om et bestemt emne, så skriv dette emne ind i listen på siden Efterspurgte artikler. Så er der måske en anden slægtsforsker, der får lyst til at skrive noget om emnet.

Diskussionssider

Næsten alle sider i DIS-wiki har tilknyttet en diskussionsside. Den åbnes, hvis du trykker på ordet Diskussion oven over siden. Hvis ordet Diskussion er rødt, betyder det at siden endnu ikke er anlagt, men det kan du så bare gøre, ved at trykke på ordet.

På diskussionssiderne kan du stille spørgsmål og give dine kommentarer til artiklens indhold. Hvis du f.eks. mener, at der er fejl eller mangler i en artikel, men ikke er så sikker, at du selv vil rette det, så skriv noget om det på diskussionssiden. Så kan andre svare på det, kommentere det, og når vi er nået til enighed, kan selve artiklen justeres.

Brugersider

Alle registrerede brugere af DIS-wiki får tildelt deres egen brugerside. Hvis du går ind under fanebladet Historik for en artikel, så kan du se, hvem der har bidraget til artiklens indhold. Hvis du trykker på brugerens navn, kommer du frem til den pågældendes brugerside.

På brugersiden kan de registrerede brugere skrive noget om sig selv. På den måde kan læserne få et indtryk af, hvem der står bag de enkelte artikler. Hvis du vil i kontakt med en af de andre brugere, så kan du også skrive et indlæg på den pågældendes diskussionsside - altså diskussionssiden til brugersiden. Brugeren får automatisk en mail, hver gang hans diskussionsside ændres. På den måde kan du f.eks. stille uddybende spørgsmål til en artikel.